Zselici Élmények

Bánya

Feneketlen Tó/Kút [link] – Dennai Erdő gyalogtúra

 

Bárdudvarnok

Goszthony Mária Nemzetközi Üveg Alkotótelep

7478 Bárdudvarnok, Bárdibükk 12.
Tel.:06-82/478-151
www.bardudvarnok.hu

Az Alkotóház évek óta nemzetközileg elismert alkotótelepként funkciónál, ahol a látogatók egy izgalmas művészeti tevékenységet és üvegalkotásokat láthatnak. A ház egész évben nyitva és állandó iparművészeti kiállítással várja az érdeklődőket. Kiemelt rendezvénye az évenként megszervezett nemzetközi üvegszimpozion, ahol az idelátogatók megcsodálhatják a nemzetközi szimpóziumon résztvevő művészek munkáját, amint kezük nyomán formát ölt a hutából kivett izzó anyag.

 

Zsippói Madár- és Élménypark

Bárdudvarnok 7478, Zsippó
http://zsipposzepe.fw.hu/

 

Bőszénfa

Szarvasfarm

http://szarvasfarm.ke.hu/

 

Kaposmérő

Kassai Lovas íjászat

http://www.lovasijaszat.hu/

Kaposvártól nyugatra, Kaposmérő közelében egy csodálatos völgyben találhatjuk meg Kassai Lajos lovas íjász lovas iskoláját, ahol megelevenedik a honfoglalás korabeli magyarok világa. Ebben a gyönyörű környezetben elterülő Kassai-tanyán előzetes megbeszélés alapján bármikor tart bemutatót a mester. A program lovasíjász-bemutatót, lovardai bemutatót és rendhagyó történelemórát foglal magába, melyen a honfoglaló magyarok kultúrájáról, kézművességéről, mindennapjairól és harcmodoráról tart érdekes előadást.

 

Kaposszerdahely

Tókaji parkerdő [link]

 

Kadarkút

Szabadkai Arborétum

http://www.kadarkutph.hu/szabadkaiarboretum/

Szabadkai Tibor 7530 Kadarkút, Körmendi u. 51.
Tel.: 06-82/482-072; 20/463-4306

Az arborétumban országos viszonylatban is egyedülálló és ritkaságnak számító növényfajokkal ismerkedhet meg a látogató. Mintegy 280 féle örökzöld, 200 különböző cserje, kaktuszok és a mediterrán területet kedvelő növények, valamint számos évelő-, sziklakerti hagymás növény található itt.

 

Szenna

Falumúzeum

http://szennai.skanzen.hu/hu

7477 Szenna, Rákóczi F. u. 2.
Tel.: 06- 82/712-223

A Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Somogyban, de még az országban is egyedülálló. Az élő falun belül létrejött egy falumúzeum, amelynek célja; a somogyi faépítkezés legszebb, napjainkig fennmaradt emlékeinek megmentése, megőrzése. Ezt a kezdeményezést 1982-ben Európa Nostra díjjal ismerték el.

 

Zselickisfalud

Zselici Csillagpark

http://zselicicsillagpark.hu
7477 Zselickisfalud 064/2 hrsz., a GPS koordináták: N 46º 14’12” E 17º 45’56”